Δυο απλές απολαυστικές συνταγές για ζεστή σοκολάτα που πάντα μας είναι απαραίτητη τις χειμωνιάτικες ημέρες!
Ισπανική Σοκολάτα
1 ξυλάκι κανέλας
200 ml γάλα φρέσκο
150 gr μαύρη σοκολάτα (στην καλύτερη …70%) σπασμένη σε κομματάκια
125 ml ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση: Σ’ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα μαζί με το ζαχαρούχο και το ξυλάκι κανέλας και σιγοβράστε το για 15 λεπτά. Βγάλτε από τη φωτιά και πετάξτε την κανέλα. Βάλτε τη σοκολάτα σε bain-marie και μόλις λιώσει ρίξτε τη στο γάλα. Βάλτε πάλι το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να ενωθεί καλά η σοκολάτα με το γάλα. Σερβίρετε τη σοκολάτα καυτή!
Ζεστή Σοκολάτα στιγμής
200 ml φρέσκο γάλα
150 gr σοκολάτα γάλακτος (από το περίπτερο)
Εκτέλεση: Σ’ ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε μέσα την σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια! Μόλις λιώσει η σοκολάτα, το ρόφημα είναι έτοιμο! Τόσο απλά!